Cilt Bakımı İçin Cilt Tipinizi Öğrenin

  • -
Cilt Bakımı İçin Cilt Tipinizi Öğrenin
Hassas Cilt Tipleri 
Genel olaraktüm ciltler hassastır.Fakat bir takım ciltlerin sorunu daha çoktur.Pullanma kaşıntı ve kızarma gibi durumlar ortaya çıkabilir.Bunun sebebi kalıtımsal, mevsimlere bağlı değişkenlikler yada kullanılan cilt bakım ürünleri olabilir.

Bu cilt tiplerine bakım zor sayılır.Çünkü kullanılan cilt bakım yada makyaj ürünleri alerjilere neden olabilir.Bu yüzden cildinize en uygun ürünleri tavsiye edin.

Kuru Cilt Tipleri
Bu ciltler kuru ve pul pul olarak görülebilir.Yağdan dolayı parlama yapabilir ancak diğer cilt tiplerine göre esnek değildir.Yağlı olmasına rağmen nemsizdir.Daha çok erkeklerde görülen cilt tipidir.Kuru havayla birlikte cilt temizliğinde kullanılan kurutucu ürünler bunlara sebeb olabilmektedir.Nemlendirilmesi gerekmektedir.Yağsız nemlendiriciler kullanılmalıdır.A.H.A piling cildinizi düzeltebilir.Bol bol su tüketin ve güneş gibi cildinizi kurutacak ortamlardan uzak durun.

Normal Cilt Tipleri
Esnek pürüzsüz ve sıkı ciltlerdir.Herşey orta hallidir.Bu tür cildi olanlar azdır. Günlük 2 kez yapılan temizleme işlemi ve nemlendirici kullanmak yeterli olacaktır.Normal cilt tipine göre temizlik ürünleri,sütler vede nemlendiricileri tercih edin.Sabunların ise cilt yapınıza ve PH 5.5 olmasına özen göstermelisiniz.

Popüler Yazılar